Forms of Food Transition: Sociocultural Factors Limiting the Diets' Animalisation in France and India E Fourat, O Lepiller Sociologia Ruralis 57 (1), 41-63, 2017 | 46 | 2017 |
Quality of animal-source foods S Prache, C Adamiec, T Astruc, E Baéza-Campone, PE Bouillot, ... Animal 16, 100376, 2022 | 44 | 2022 |
Social inclusion in an alternative food network: Values, practices and tensions E Fourat, C Closson, L Holzemer, M Hudon Journal of Rural Studies 76, 49-57, 2020 | 43 | 2020 |
Reflection: Snatched Commensality: To eat or not to eat together in times of COVID-19 in France E Fourat, T Fournier, O Lepiller Food and Foodways 29 (2), 204-212, 2021 | 12 | 2021 |
La qualité des aliments d'origine animale selon les conditions de production et de transformation. Synthèse de l'Expertise scientifique collective S Prache, V Sante-Lhoutellier, C Adamiec, T Astruc, E Baéza, PE Bouillot, ... INRAE, 2020 | 7 | 2020 |
The making of edible animal source foods and its contemporary reality in Delhi E Fourat Farm to fingers: the culture and politics of food in contemporary India, 37-57, 2018 | 6 | 2018 |
Socio-anthropologie d'une transition protéique: comprendre la consommation des aliments protéiques d'origine animale à Delhi et Vadodara (Inde) E Fourat Toulouse 2, 2015 | 6 | 2015 |
Understanding transition in animal based food consumption: a case study in the city of Vadodara in Gujarat (India) E Fourat, S Kapadia, U Shah, V Zararia, N Bricas Review of Agricultural, Food and Environmental Studies 99, 189-205, 2018 | 5 | 2018 |
Evolutions et facteurs socioculturels de la consommation d’aliments d’origine animale en France et en Europe: état des connaissances O Lepiller, E Fourat, É Mognard et al., Rôles, impacts et services issus des élevages et de leurs produits …, 2016 | 5 | 2016 |
La qualité des aliments d'origine animale selon les conditions de production et de transformation. Rapport de l'Expertise scientifique collective S Prache, V Sante-Lhoutellier, C Adamiec, T Astruc, E Baéza, PE Bouillot, ... INRAE, 2020 | 3 | 2020 |
Vous reprendrez bien un peu de protéines? O Lepiller, E Fourat Ed. Quae, 2021 | 2* | 2021 |
Le rôle des déclencheurs biographiques dans les changements alimentaires: trajectoires indiennes E Fourat SociologieS, 2020 | 2 | 2020 |
Rôles, impacts et services issus des élevages en Europe. Rapport d'expertise scientifique collective réalisé à la demande des ministères en charge de l'Environnement et de l … B Dumont, P Dupraz, J Aubin, M Batka, D Beldame, J Boixadera, ... INRA, 2016 | 2 | 2016 |
La qualité des aliments d’origine animale: enseignements d’une expertise scientifique collective S Prache, C Adamiec, T Astruc, E Baéza, PE Bouillot, A Clinquart, C Feidt, ... INRAE Productions Animales 36 (1), 2023 | 1 | 2023 |
Le lien social à l’étouffée? Les sociabilités alimentaires à l’épreuve de la crise de la Covid-19 E Fourat, T Fournier, O Lepiller SociologieS, 2023 | 1 | 2023 |
Action theatre to explain and debate food democracy injustice E Fourat, F Jankowski Anthropology of food, 2022 | 1 | 2022 |
Quality of animal-source foods: lessons from a collective scientific expertise S Prache, C Adamiec, T Astruc, E Baéza, PÉ Bouillot, A Clinquart, ... INRAE Productions Animales 36 (1), 7480, 2023 | | 2023 |
Theatre workshops: accounting for food-sensitive experience E Fourat, F Jankowski Ed Quae, 2023 | | 2023 |
Durabilité des systèmes alimentaires dans les Suds E Fourat, M Le Bars, P Moiti-Maizi, Y Martin-Prével Sciences de la durabilité: comprendre, co-construire, transformer: réflexion …, 2023 | | 2023 |
Sustainable food systems in the Global South (s) E Fourat, M Le Bars, P Moiti-Maizi, Y Martin-Prevel Sustainability science: understand, co-construction, transform (volume 2 …, 2023 | | 2023 |