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Tibère Laurence
Tibère Laurence
Maître de Conférences, Université de Toulouse
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Traditional food and tourism: French tourist experience and food heritage in rural spaces
J Bessiere, L Tibere
Journal of the Science of Food and Agriculture 93 (14), 3420-3425, 2013
2642013
Eating patterns and prevalence of obesity. Lessons learned from the Malaysian Food Barometer
T Fournier, L Tibère, C Laporte, E Mognard, MN Ismail, SP Sharif, ...
Appetite 107, 362-371, 2016
612016
L’alimentation au cœur du voyage. Le rôle du tourisme dans la valorisation des patrimoines alimentaires locaux
J Bessière, JP Poulain, L Tibère
Mondes du tourisme, 73, 2013
502013
Mondialisation, métissage et créolisation alimentaire. De l’intérêt du “laboratoire” réunionnais
JP Poulain, L Tibère
Revue Bastidiana 31, 225-24, 2000
492000
Patrimoines alimentaires
J Bessière, L Tibère
Anthropology of food, 2011
472011
L'alimentation dans le vivre ensemble multiculturel: l'exemple de la Réunion
L Tibère
L'alimentation dans le vivre ensemble multiculturel, 1-468, 2009
432009
Alimentation et précarité. Considérer la pluralité des situations
JP Poulain, L Tibère
Anthropology of food, 2008
372008
Tourisme et expérience alimentaire. Le cas du Sud-Ouest français
J Bessière, E Mognard, L Tibère
Téoros. Revue de recherche en tourisme 35 (35, 2), 2016
322016
Tourisme et expérience alimentaire. Le cas du Sud-Ouest français
J Bessière, E Mognard, L Tibère
Téoros. Revue de recherche en tourisme 35 (35, 2), 2016
322016
Studying the consequences of modernization on ethnic food patterns: Development of the Malaysian Food Barometer (MFB)
JP Poulain, W Smith, C Laporte, L Tibère, MN Ismail, E Mognard, ...
Anthropology of food, 2015
312015
Malaysian food barometer (MFB): a study of the impact of compressed modernisation on food habits.
JP Poulain, C Laporte, L Tibère, E Mognard, NA Ragavan, AA Zadeh, ...
Malaysian Journal of nutrition 26 (1), 2020
302020
Food as a factor of collective identity: The case of creolisation
L Tibère
French Cultural Studies 27 (1), 85-95, 2016
282016
Adolescents ob├¿ ses face├ á la stigmatisation
L Tibere, JP Poulain, R Pacheco da Costa Proenca, S Jeannot
Obésité 2 (2), 173, 2007
272007
Malaysia as a food-haven destination: the vision and its sustainability.
L Tibere, M Aloysius
262013
Influence of social factors on weight-related behaviors according to gender in the French adult population
M Pigeyre, A Duhamel, JP Poulain, J Rousseaux, P Barbe, S Jeanneau, ...
Appetite 58 (2), 703-709, 2012
262012
Socio-cultural and economic drivers of plant and animal protein consumption in Malaysia: the SCRiPT study
A Drewnowski, E Mognard, S Gupta, MN Ismail, NA Karim, L Tibère, ...
Nutrients 12 (5), 1530, 2020
252020
Manger créole: interactions identitaires et insularité à La Réunion
L Tibère
Ethnologie française 37 (2), 509-517, 2006
202006
Alimentation et nutrition dans les départements et régions d’Outre-mer
C Méjean, X Debussche, Y Martin-Prevel, V Réquillart, L Soler, L Tibère
Food and nutrition in the overseas regions. Marseille, IRD Éditions, coll …, 2020
182020
Innovation et patrimonialisation alimentaire: quels rapports à la tradition?
J Bessière, L Tibère
Le mangeur, 1-10, 2010
182010
Innovation et patrimoine alimentaire en Midi-Pyrénées.. Formes d’innovation et lien au territoire
J Bessière, L Tibère
Anthropology of food, 2011
172011
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